دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا، گفت پس از برقراری آتشبس در غزه، بریتانیا آمادگی دارد کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد، بدون اینکه منتظر نتیجه مذاکرات بین اسرائیل و فلسطینیان در مورد راهحل دوکشوری بماند که ممکن است سالها طول بکشد.
وزیر خارجه بریتانیا که با هدف کاهش تنشهای منطقهای به لبنان سفر کرده است، به اسوشیتدپرس گفت در شرایطی که حماس در غزه باشد مسئله به رسمیت شناختن کشور فلسطین محقق نمیشود، اما در مدتی که گفتوگوهای اسرائیل با رهبران فلسطینی در جریان باشد، این امر ممکن است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
او در ادامه افزود به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین، از جمله در سازمان ملل متحد، در آغاز روند مذاکرات اتفاق نمیافتد، اما ضرورتی ندارد منتظر نتیجه مذاکرات ماند.
وزیر خارجه بریتانیا گفت: «این مسئلهای است که وقتی روند، این پیشرفت بهسوی راهحل به واقعیت نزدیکتر شود، مدنظر قرار میدهیم. کاری که باید انجام دهیم این است که به فلسطینیان افقی بهسوی آیندهای بهتر بدهیم، آیندهای که در آن کشور خودشان را داشته باشند.»
او اضافه کرد این چشمانداز «برای صلح و ثبات بلندمدت منطقه حیاتی است».
بریتانیا، آمریکا و سایر کشورهای غربی برای حل دشوارترین درگیری منطقه، از ایده ایجاد کشور مستقل فلسطین در کنار اسرائیل حمایت کردهاند، اما میگویند استقلال فلسطین باید با مذاکره حاصل شود. از سال ۲۰۰۹ به اینسو، مذاکرات چندانی صورت نگرفته است.
با توجه به مخالفت بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، با تشکیل کشوری مستقل برای فلسطینیان، حرکت برخی متحدان کلیدی اسرائیل در راستای به رسمیت شناختن کشور فلسطین ممکن است به انزوای اسرائیل منجر شود و این کشور را تحت فشار بگذارد تا سر میز مذاکره بنشیند.
به گفته کامرون، گام اول «توقف موقت جنگ» در غزه است تا سرانجام به «آتشبسی دائمی و پایدار» تبدیل شود.
او در ادامه افزود برای اینکه بریتانیا کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد، در وهله اول رهبران حماس باید غزه را ترک کنند «زیرا در شرایطی که غزه هنوز تحت کنترل عاملان حمله ۷ اکتبر است، نمیتوانید با غزه سر راهحل دوکشوری به توافق برسید».
حماس تاکنون مصر بوده است که رهبرانش نوار غزه را ترک نخواهند کرد.
کامرون گفت بریتانیا همچنین طرحی پیشنهاد میدهد تا از تنشها در مرز لبنانـاسرائیل بکاهد. در پی حمله ۷ اکتبر حماس، افراد حزبالله لبنان و نیروهای اسرائیل در چهار ماه گذشته هر روز در حال تبادل آتش بودهاند، که به نگرانیها در مورد گسترش جنگ به منطقه دامن زده است.
بنا بر طرح پیشنهادی بریتانیا، این کشور به نیروهای ارتش لبنان آموزش میدهد تا نظارت امنیتی بیشتری بر منطقه مرزی داشته باشند.